Tarif, Oktay Usta'nın Mutfak Keyfi kitabından. Kitapta gerçekten boş yok! denediğim bütün tarifler süperdi. Zencefilli kek de bunlardan biri. fakat biraz modifiye edildi tabi. türk kahvesi çıkarıldı, daha az şeker eklendi ve daha az yumurta...
Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
1 çay kaşığı toz zencefil
1 paket kabartma tozu
Sos için:
1,5 su bardağı süt
bitter çikolata
1 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı toz şeker
Yapılışı bildiğimiz kek gibi. yumurta ve şeker çırpılır, üzerine sıvılar eklenir, sonra da kurular.
170 derecede pişiriyoruz. sosunun bütün malzemelerini tencereye ekleyip karıştırarak pişiriyoruz. Bir taşım kaynadıktan sonra keki dilimlere bölüp sosu üzerine döküyoruz... işte bu kadarcık:)
sonuç: mikemmell...
Biz de denedik, ellerine sağlık Pınarcım. Gerçekten mikemmell olmuştu :)
YanıtlaSilAfiyet olsun Burcucum,sizin çarşamba kahvaltıları yorumları önemli:) yeni denemelere hazırlıklı olunnn:)kendine dikkat et oralarda..
YanıtlaSil